Logo nieuwestadsblad.nl


Open Expo Schiedam - Kunst on tour door de stad

Laat je verrassen door een bijzondere ‘doorgeefexpositie’ van Schiedamse kunstwerken. Op zaterdag 9 en zondag 10 september van 11:00 tot 17:00 uur tonen de deelnemende kunstenaars en vormgevers hun werk. In een serie mini-expo’s staat geen enkel werk op zichzelf, maar altijd in dialoog met het werk van een collega. Onverwachtse combinaties gegarandeerd!

Domino-effect
In het weekend van 9 en 10 september 2017 vindt Open Expo Schiedam plaats. Het evenement is een doorontwikkeling van de voormalige Open Ateliers dat sinds jaar en dag georganiseerd wordt, gecombineerd met het Makersfestival Open Schiedam dat vorig jaar voor het eerst plaats vond. Voor Open Expo Schiedam zijn Schiedamse kunstenaars en vormgevers uitgenodigd om onderdeel te worden van een kunstroute met diverse mini-expo’s. Niet alleen in ateliers, maar ook op onverwachte plekken. De deelnemers staan daadwerkelijk ‘open’ voor elkaar door middel van een ‘domino-systeem’; iedere kunstenaar heeft een eigen werk gekozen en te leen gegeven aan de volgende kunstenaar. Deze geeft vervolgens een eigen werk door aan een volgende, en zo verder. De resultaten kunnen variëren van een simpel tweeluik, tot volledig nieuwe installaties als reactie op het doorgegeven werk. Een dynamische route dus, waarbij kunstenaars en vormgevers actief worden uitgedaagd om met een open blik naar eigen en andermans werk te kijken. Halverwege augustus worden alle deelnemers en het volledige programma bekend gemaakt.

Borrel met een ‘Open Einde’
Op zondagmiddag vieren we niet het einde van Open Expo Schiedam, maar juist een mooi begin van een nieuwe samenwerking. Tijdens deze afsluiting van het weekend met een borrel met ‘Open Einde’ kunnen alle deelnemers, maar ook hun collega kunstenaars en culturele vrienden, nieuwe samenwerkingsverbanden bezegelen, samen napraten en met een open blik naar de toekomst kijken.

reageer als eerste
Meer berichten