Logo nieuwestadsblad.nl


Dier van de Week: Yindee, een gevonden Siamees

Yindee, een gevonden Siamese poes van ongeveer 1 jaar. Ze is nog erg schuw/verlegen, maar ze geeft zo nu en dan een knipoogje, dat is wel erg lief. Om een Siamees te houden moet je een kenner en liefhebber zijn van het ras. De Siamees is een intelligente, levendige, sociale kat die erg op mensen gesteld is. Siamezen worden wel de 'hond onder de katten' genoemd, ze houden van gezelschap en zijn niet geschikt om lang alleen te worden gelaten. De Siamees heeft veel aandacht nodig en zijn nogal aanwezig en nieuwsgierig. Het zijn echte 'praters' en laten zich graag en veel horen. Siamezen houden van geaaid te worden en zijn erg speels. Ze kunnen ook goed samen met honden leven.

Siamezen kunnen nogal opdringerig zijn in hun behoefte aan gezelschap en voor iemand die een rustige kat wil is het niet een goed idee om een Siamees in huis te halen. Dit ras kan zelfs kunstjes leren, zoals apporteren. Dat heeft een keerzijde, ze kunnen deuren openmaken en een gesloten ruimte vormt een uitdaging. Yindee zoekt een geduldige eigenaar die haar uit haar schulpje kan halen en haar weer helemaal een echte Siamees leert te zijn. Heb jij de kennis? Neem dan contact op!

Voor meer informatie, telefoon 088-34 37 112 (locatie Schiedam) of kijk eens op onze website https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-hargahoeve graag tot ziens.

Reageer als eerste
Meer berichten