Logo nieuwestadsblad.nl


Meer sport en bewegen op derde Paula Kooperdag

Dinsdag 27 juni wordt van 10.00 - 15.00 uur voor de derde keer de Paula Kooperdag georganiseerd in en rond Zwembad Zuid. Dit jaar doen 105 leerlingen mee in vier groepen van drie basisscholen Willibrordus, Bernardus en Het Kleurrijk met vier sporten : zwemmen, survival, dansen en Taekwon-do.

De dag begint een uur later in verband met de actiedag van leerkrachten van basisscholen. Omdat de wethouder Sport en Wethouder Onderwijs agendatechnisch verhinderd zijn, wordt geprobeerd de leerlingen bij de officiële opening te verrassen.

Aan deze dag werken naast de Vriendenstichting, Optisport en Vrijwilligers mee : Lifecollege, Sportschool Tim Kool, DansZee, en de gemeente Schiedam (sportstimulering).

Aan het eind van de dag ontvangen alle leerlingen een herinnering aan deze sport- en speeldag, die vernoemd is naar Paula Kooper. Zij betekende veel voor de zwemsport in en rond Schiedam.

De Vrienden van Zwembad Zuid en Optisport, willen ervoor zorgdragen het succesvolle concept van deze sport- en speeldag volgend jaar terug te laten komen in het reguliere programma van Optisport, zodat meer scholen c.q. groepen hiervoor kunnen inschrijven en dus nog meer toe kunnen komen aan sporten en bewegen.

Reageer als eerste
Meer berichten