Logo nieuwestadsblad.nl


Spoedzorg in Franciscus Vlietland

Schiedam/Vlaardingen - Op de pagina Zorg & Welzijn in Het Nieuwe Stadsblad en Groot Vlaardingen van vandaag is een vervelende fout geslopen. Dit is de juiste tekst:

De Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Vlietland in Schiedam is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Buiten deze tijden is de SEH van Franciscus Gasthuis (Rotterdam) 24/7 beschikbaar voor spoedzorg. Daarnaast kunnen bepaalde patiëntengroepen buiten de SEH om in Franciscus Vlietland worden opgevangen. 

Bent u zwanger en moet u met spoed naar het ziekenhuis Franciscus Vlietland? En is de Spoedeisende Hulp op dat moment niet geopend? Dan kan uw verloskundige telefonisch contact opnemen met Franciscus Vlietland. Na overleg kunt u met uw verloskundige direct terecht op de afdeling Gynaecologie / Verloskunde, zonder tussenkomst van de Spoedeisende Hulp.

De Spoedeisende Hulp is er voor mensen van alle leeftijden, dus ook voor kinderen. Als uw kind met spoed ziekenhuiszorg nodig heeft, dan kunt u met uw kind terecht op de Spoedeisende Hulp. Buiten de openingstijden van de Spoedeisende Hulp, kan uw huisarts direct contact opnemen met de kinderartsen van Franciscus Vlietland. Als het nodig is, dan wordt uw kind direct opgenomen op de Kinderafdeling, ook 's avonds en 's nachts.

Sinds 1 mei bestaat in Franciscus Vlietland de NOA: de Nachtelijke Opname Afdeling. Deze verpleegafdeling is dagelijks geopend van 22.00 tot 10.00 uur. De afdeling is er voor patiënten die bekend zijn in Franciscus Vlietland en onverwacht ziekenhuiszorg nodig hebben. De huisarts overlegt dan rechtstreeks met de specialist. Zo is, ook als de SEH gesloten is, een opname mogelijk. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten