Logo nieuwestadsblad.nl


Restaurant mag niet als café doorgaan na 22.00 uur

Door Kor Kegel

SCHIEDAM – Op basis van de verkregen informatie besloten Ralf van Rees en Donatha van Dijk, beiden uit Vlaardingen, om het eetcafé Simpel aan de Vlaardingerstraat 15-17 over te nemen. Ze wilden overdag het accent leggen op de menukaart om dan na tien uur 's avonds verder te gaan als café tot 's nachts vier uur. Dat laatste leek mogelijk, want de Vlaardingerstraat valt nog onder de binnenstad en daar maakt het horecabeleid zulke late sluitingstijden mogelijk.

Maar Ralf en Donatha kijken op hun neus. Omdat The Jester – de nieuwe naam van Simpel Eten & Drinken – een eetcafé is, beschouwt de gemeente het als restaurant. Maar een restaurant mag niet tot vier uur in de nacht open blijven. Ook niet als het vanaf tien uur 's avonds de functie van café krijgt. Dan blijft het volgens de exploitatievergunning en drank- en horecavergunning een restaurant.

Toch hebben Ralf van Rees en Donatha van Dijk enige hoop dat hun horeca-ideeën over een half jaar wel mogelijk worden. Gemeenteambtenaren hebben al laten doorschemeren dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Horecanota voor Schiedam en dat deze waarschijnlijk soepeler zal zijn en de combinatie van restaurant en café wél mogelijk maakt. The Jester kan hierin ook rekenen op steun van de Koninklijke Horeca Nederland.

Reageer op dit nieuws 2

Lees ook

Meer berichten