De wethouder met wat kinderen. (Foto: Jan van der Ploeg)
De wethouder met wat kinderen. (Foto: Jan van der Ploeg) (Foto: Jan van der Ploeg)

Wethouder Ooijevaar geeft startschot fietsles bij De Peperklip

SCHIEDAM - In het kader van de campagne ‘Wij gaan weer naar school!’ gaf wethouder Jeroen Ooijevaar op donderdag 17 september het startschot voor de fietsles op basisschool De Peperklip. Het doel van de campagne is dat kinderen vaker met de fiets of lopend naar school komen.

De Schoolbrengweek werd gehouden van 10 tot en met 18 september. Tijdens deze week konden ouders en kinderen op een wedstrijdkaart aangeven hoeveel keer het is gelukt om lopend of met de fiets te komen. De winnaars krijgen leuke prijzen, zoals gratis bioscoopkaarten of winnen een uitvoering van de Magic Traffic Show.

Wethouder Jeroen Ooijevaar: “Ik zie vooral veel enthousiasme bij leerlingen. Zij vinden het gezellig om samen met hun ouders lopend of op de fiets naar school te komen.” Samen lopen en fietsen is leuk, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Eindhoven. Veel leuker dan dat vader of moeder de kinderen met de auto naar school brengt. Lopend of op de fiets naar school is goed voor de verkeersveiligheid in de directe schoolomgeving. Bovendien doen kinderen op weg naar school veel verkeerservaring op. Deze ervaring is belangrijk als zij straks zelfstandig naar school gaan. En onderweg is tijd voor uitleg over gevaarlijke verkeerssituaties. Bewegen is goed voor het lijf natuurlijk, maar ook voor de hersenen. Én voor de concentratie en het leren op school! Wanneer kinderen voldoende bewegen, raken de hersenen goed doorbloed en krijgen ze voldoende voeding en zuurstof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden