I.M. - Connie Palmen en Ischa Meijer is een van de films die te zien is. (Foto: Privé)</p>
I.M. - Connie Palmen en Ischa Meijer is een van de films die te zien is. (Foto: Privé)

(Foto: )

Premières Nederlands Film Festival ook in Schiedam

SCHIEDAM - Het Nederlands Film Festival bestaat dit jaar 40 jaar. Dat is reden voor een speciaal feestje. Er gaan dit jaar 8 nieuwe Nederlandse films in première tijdens het festival, en vanwege de corona situatie zullen deze films niet alleen in Utrecht maar ook in filmtheaters door heel Nederland te zien zijn. Wenneker Cinema doet mee en vertoont drie van deze premières: 

26 sept-20:30

Kom Hier Dat Ik U Kus

Nederland, 2019, 100 minuten

Regie: Sabine Lubber Bakker

Met: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Olivia Landuyt, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

27 sept – 12:30

I.M.

Nederland, 2020, 200 minuten

Regie: Michiel van Erp

Met: Wende Snijders, Ramsey Nasr

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood…

De 4-delige serie I.M. is gebaseerd op de beroemde en geliefde gelijknamige roman van Connie Palmen, uitgegeven door Uitgeverij Prometheus. Met in de hoofdrol Wende Snijders als Connie Palmen en Ramsey Nasr als Ischa Meijer.

30 sept – 20:30

De Vogelwachter

Nederland, 2020, 89 minuten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden