<p>De Wilhelminahaven. (Foto: Priv&eacute;)</p>

De Wilhelminahaven. (Foto: Privé)

(Foto: )

Eerste Schone Rivieren Expeditie in Schiedam

SCHIEDAM - De rivieroevers langs de Nieuwe Maas verkennen en ontdekken en ook schoon houden? IVN houdt in Schiedam een eerste zogenoemde Schone Rivieren expeditie - er volgen er meer in de regio. 

Er valt van alles te beleven aan de oevers van de rivier en in de Wilhelminahaven in Schiedam. In de Wilhelminahaven zijn kades zijn neergehaald en vervangen door een geleidelijk aflopende oever. Hier krijgt de natuur haar kans zich te vestigen - en dat doet ze ook en dat gaat snel. Wat ontstaat zal herinneren aan het historische rivierenlandschap langs de Maas, met slikplaten en gorzen en de bijbehorende natuur.

De jongeren gaat op pad met door IVN opgeleide Natuurgidsen en geïnstrueerde begeleiders, in kleine groepen van max. 5 personen. Allerlei materialen ondersteunen hen bij het doen van waarnemingen, maar ze gaat de natuurlijke rivieroever beleven, met al hun zintuigen. En natuurlijk hoort daar ook bij dat ze tijdens de expeditie samen plastic) afval gaan opruimen én registreren; dat laatste maakt deel uit van de werkwijze van het grote landelijke project Schone Rivieren waarin IVN samenwerkt met Stichting Noordzee en Plastic Soup Foundation.

Praktische details zijn te vinden op de IVN website.Maximum aantal deelnemers is 20. Inschrijving vooraf verplicht, via ivnrotterdam@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden